Qui somQui som?
El Centre de Formació i Prevenció du a terme des de fa més de deu anys el programa comunitari i artístic Alterarte. Les valoracions del treballs realitzats des de aquest programa, han posat de relleu els beneficis de treballar directament en l’àmbit artístic. 

No només des del procés anomenat artteràpia, sinó des de la perspectiva d’entendre l’art com un acte creatiu i reflexiu que ens permet canviar els punts de vista, conèixer des de altres perspectives i relacionar-nos de maneres diferents.


Alterarte, és una proposta d’equipament cultural amb ubicació a la ciutat de Mataró concebut per a desenvolupar una activitat artística, formativa i de difusió de l’art contemporani compromès amb la societat i el benestar de les persones. 


Un projecte activador del teixit local, unint-se a les xarxes d’equipaments ja existents i s’ofereix com a node de connexions

Objectius

·Facilitar l'entrada a l'intercanvi social de manera que la producció artística de l'usuari sigui reconeguda a la societat mitjançant l'exposició i publicitat de la seva creació.
· Entendre l'art en el seu context, explicat pel propi artista.
·Aprendre, conèixer i perfeccionar noves tècniques artístiques, utilitzant nous materials i fomentar l'ús de diversos suports artístics.
·Utilitzar l'art com a via per a crear una identitat col·lectiva.
·Formació dels recursos personals per a una millora de l'autoestima.
·Conèixer els recursos que la comunitat ofereix, i aprendre a utilitzar-los.
·Incentivar la manipulació de l'art com a via per a integrar-se en la comunitat.


·Sensibilitzar a la comunitat mitjançant les intervencions artístiques.