dilluns, 19 d’octubre de 2020

Dia Mundial de la Salut Mental


Arrel de la entrevista que ens fan a ONA Mataró Audiovisual sobre la campanya que vam fer per el Dia Mundial de la Salut Mental; creiem interessant publicar alguna de les reflexions fetes:

De què va la campanya?

Des de Alterartre del CFPMaresme, en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, hem dissenyat una campanya per visibilitzar i lluitar contra l’estigma vers les problemàtiques derivades de una malaltia mental, a través de l’art.

L’acció consisteix en que els artistes de Alterate han il·lustrat miralls que estan als aparadors de botigues adherides del 8 al 19 de octubre. Durant tota la setmana us convidem a apropar-vos a fer-vos una foto al mirall i compartir-la a les xarxes per donar més veu.

 Pretenem visibilitzar i conscienciar que la Salut Mental és cosa de tots i totes, i que siguis com siguis en algun moment de la vida et pot afectar, i més amb la situació que estem vivint actualment, ens hem de cuidar entre tots.


Qué és Alterarte

És un programa artístic, educatiu i comunitari. És una iniciativa del Centre de Formació i Prevenció, formem part de la xarxa pública de serveis socials. El nostre objectiu és donar suport a la inclusió social de les persones amb problemàtica de salut mental a la comunitat, a través de l’art

El que pretenem és que els participants del programa.se sentin reconeguts i puguin trobar el seu lloc i vincular-se com qualsevol altre artista participant de la comunitat.

Treballem per trencar l’estigma visibilitzant les capacitats i creant una xarxa de confiança on tots hi formem part.

 


                                                                   Reflexió

S’ha utilitzat massa el terme apoderament, i nosaltres creiem que el que es necessita és crear més espais inclusius, així com una comunitat que doni més oportunitats. Promoure suports comunitaris, juntament amb tota la societat, administració, educació, entitats, etc.

El temps de pandèmia incrementa factors de risc per la salut emocional i mental de la ciutadania.

La por i la incertesa que estem vivint en certa manera la gent la oculta, i s’ha de demanar ajuda, tot i l’estigma que això suposa. Per això ens hem d’ajudar entre tots, no només els recursos sanitaris i comunitaris de salut mental, hem d’estar atents i ajudar nos entre nosaltres, entitats, empreses i veïns, creant una societat més inclusiva i integrada.

 

Blanca Gimeno, coordinadora d'Alterarte